Сухоєланецька громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Тематична соціальна реклама

Щодо необхідності здійснення державної реєстрації потужностей операторів ринку та отримання експлуатаційного дозволу

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що одним із обов’язків операторів ринку є - реєструвати потужності у випадках, передбачених цим Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) (п.4, ч.1, ст.20 ЗУ №771/97- ВР від 23.12.199, із змінами). Оператор ринку харчових продуктів - суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів та/або інших об’єктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують з харчовими продуктами), і який відповідає за виконання вимог цього Закону та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів (п.55, ч.1, ст.1 Закону, із змінами). Потужності - споруди або комплекс споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, що використовуються у виробництві та/або обігу об’єктів санітарних заходів (п.69, ч.1, ст.1 Закону, із змінами). Згідно зі статтею 25 Закону та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 лютого 2016 року № 39, «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам» зі змінами, оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів. Державній реєстрації підлягають потужності з виробництва харчових продуктів не тваринного походження в т.ч. напої алкогольні та без алкогольні, роздрібна та гуртова торгівля продуктами харчування, торгівля транспортування (в т.ч. кейтерінг) та/або зберігання харчових продуктів, громадського харчування (стаціонарні, рухомі, тимчасові потужності), тощо (ст. 25 Закону, із змінами). Згідно зі статтею 23 Закону та постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 «Про затвердження Порядку видачі експлуатаційного дозволу, форми експлуатаційного дозволу та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України", із змінами, оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження, повинні отримати експлуатаційний дозвіл, який видається територіальним органом компетентного органу на кожну окрему потужність до початку її експлуатації. Заяви, встановленого зразка, подаються до Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) (розпорядження КМУ від 16.05.2014р. №523-р, із змінами та п.8, ст.12 Закону України «Про адміністративні послуги», із змінами).

13:17 18.03.2024

Заяву на отримання житлової субсидії можна подати на порталі Дія

З березня претенденти на призначення житлової субсидії отримали ще одну можливість для подання спрощеної заяви – через портал Дія. Експериментальний проєкт, який максимально спростив процедуру звернення громадян за житловою субсидією, впроваджено відповідно до постанови Уряду від 13.06.2023 No 601 "Про реалізацію експериментального проекту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива". З липня 2023 року можливість подачі заяви на призначення житлової субсидії за спрощеною процедурою реалізовано:  в паперовій формі – через сервісний центр Фонду чи через уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, або поштою;  в електронній формі – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України ( portal.pfu.gov.ua ). У заяву, яка подається за спрощеною процедурою, вносяться лише персональні дані: прізвище, ім'я та по батькові, серію і номер паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) заявника та осіб, які входять до складу домогосподарства, адресу та рахунок в банку (у форматі ІВАN), на який буде йти виплата. Решта інформації, необхідної для визначення права домогосподарства на житлову субсидію, отримується з державних реєстрів.

08:23 12.03.2024

Рішення про перерахунок пенсій прийнято

На сайті Уряду оприлюднено постанову від 23.02.2024 No 185 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2024 році“, якою передбачено проведення індексації пенсій, підвищення розмірів мінімальних пенсій по інвалідності колишнім військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшення рівня мінімальних пенсійних виплат окремим віковим категоріям пенсіонерів.  Коефіцієнт індексації – 1,0796.  Дата проведення індексації – з 1 березня 2024 року.  Індексації підлягають пенсії, призначені до 31 грудня 2023 року включно. Постановою передбачено індексацію. Показника середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески та який враховується для обчислення пенсій, призначених відповідно до законів України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“, “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи“ та “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб“ (особам з числа військовослужбовців строкової служби). Правила проведення індексації визначено постановою Кабінету Міністрів України від 20.02.2019 No 124. До пенсій, призначених відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, розмір яких після індексації не підвищується, встановлюється щомісячна доплата в розмірі 100 грн.

09:31 28.02.2024

Соціальні норми, які враховуються при наданні пільги на оплату житлово-комунальних послуг

Відповідно до Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 No 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі» визначені послуги, на які надається пільга: - житлова послуга - послуга з управління багатоквартирним будинком; - комунальні послуги – послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами; - на оплату абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, в якому створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельний (житловий) кооператив (далі - об’єднання), та витрат на комунальні послуги в такому будинку (абонентська плата з постачання теплової енергії, гарячого водопостачання, централізованого постачання холодної води); - на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива (один раз на рік). Постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 No 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-

09:16 21.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь