Сухоєланецька громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Рішення сільської ради №17 «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок села Суворовка»

Кількість переглядів: 24
Скликання: 8 скликання
Сесія: XХХІV сесія сільської ради
Тип документу: Рішення сільської ради
Дата: 21.12.2023
Автор: Відділ земельних відносин, комунальної власності, інфраструктури та житлово-комунального господарства
Номер документу: 17
Назва документу: Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок села Суворовка
Прикріплені файли:

Миколаївська область

Миколаївський  район

Сухоєланецька сільська  рада

__________________________________________________________________

 

РІШЕННЯ

 

21 грудня  2023 року № 17                                                        ХХХІV сесія сільської ради

c.Сухий Єланець                                                                                            восьмого скликання

 

Про затвердження технічної

документації з нормативної грошової

оцінки земельних ділянок села Суворовка

 

Відповідно до ст.ст. 12, 201, 206 Земельного кодексу України, ст.ст. 12, 271, 286, 288, 289 Податкового кодексу України, ст.ст. 5, 13, 15, 18, 20, 23 Закону України «Про оцінку земель», пункту 7 ст.21 Закону України «Про Державний земельний кадастр», враховуючи абзац 1 пункту 3 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану», п.10 ст.9 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», розглянувши технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок села Суворовка в межах території Сухоєланецької сільської ради Миколаївського району Миколаївської області, виконану товариством з обмеженою відповідальністю «Миколаївський земельно-кадастровий інститут», з метою сприяння економічному стимулюванню раціонального використання та охорони земель, забезпечення соціально-економічного розвитку села, подальшого регулювання земельних відносин на території села Суворовка Миколаївського району Миколаївської області, керуючись ст.ст.26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок села Суворовка в межах території Сухоєланецької сільської ради Миколаївського району Миколаївської області, виконану товариством з обмеженою відповідальністю «Миколаївський земельно-кадастровий інститут».
  2. Ввести в дію нормативну грошову оцінку земельних ділянок села Суворовка Миколаївського району Миколаївської області з 01.01.2025 р.
  3. Оприлюднити дане рішення шляхом опублікування у місцевих засобах масової інформації та розміщення на офіційному сайті села Сухий Єланець https://suhoelanecka.gromada.org.ua.
  4. Розробнику документації (товариство з обмеженою відповідальністю «Миколаївський земельно-кадастровий інститут») забезпечити вжиття заходів для внесення відомостей з нормативної грошової оцінки земель села Суворовка Миколаївського району Миколаївської області до Державного земельного кадастру.
  5. Застосування рішення під час укладання договорів оренди земельних ділянок.
  6. Рекомендувати органам, що здійснюють ведення Державного земельного кадастру, відповідно до ст. 23 Закону України «Про оцінку земель», забезпечувати своєчасну видачу витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок.
  7. Рекомендувати територіальному органу податкової служби:

- здійснювати контроль за поданням податкових декларацій з плати за землю власниками, користувачами та орендарями земельних ділянок на підставі витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, затверджену цим рішенням;

- забезпечити нарахування земельного податку та орендної плати за земельні ділянки на підставі витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, затверджену цим рішенням.

8. З дня введення в дію рішення рекомендувати власниками земельних ділянок, користувачам та орендарям земельних ділянок комунальної власності с. Суворовка відповідно до положень ст.ст.  282, 286 Податкового кодексу України та ст.ст.5, 13 Закону України «Про оцінку земель»:

- замовити через центри надання адміністративних послуг або електронні сервіси Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру отримати витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, затверджену цим рішенням;

- надати копії цих витягів до територіального органу податкової служби та відділу земельних відносин, комунальної власності, інфраструктури та житлово-комунального господарства Сухоєланецької сільської ради.

9. З дня введення в дію рішення визнати таким, що втратило чинність рішення Сухоєланецької сільської ради від 09.11.2012 р. № 3 «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель сіл Сухий Єланець, Суворівка Сухоєланецької сільської ради  Новоодеського району Миколаївської області».

10. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, будівництва, транспорту, зв’язку, екології, благоустрою, комунальної власності, житлово-комунального господарства та охорони навколишнього середовища (голова постійної комісії – Казюка О.М.).

 

 

Сільський голова                                                                         Олександр ПОСТИКА

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь